top of page

Josep Voltà

Josep Voltà

La Companyia Estable de Teatre “La Trifulga dels Fútils” es crea l’estiu del 2000 al Centre de Dia Dr. Pi i Molist de Nou Barris a partir de la iniciativa conjunta d’una treballadora de pisos; Lourdes Saumell,  d’un usuari del propi Centre; Josep Voltà i del recolzament del psiquiatra Josep Clusa.  En tots aquests anys han passat per la Trifulga molts actors; més de vuitanta, alguns de manera fugaç i d’altres per quedar-s’hi. Tots ells han donat forma i personalitat al grup i sempre seran part d’aquesta gran família. L'any 2015, després de nou espectacles estrenats, la Companyia s'independitza de la institució i inicia un camí en solitari que l'ha fet participar en diversos Festivals i estrenar els seus espectacles en alguns teatres de Barcelona i Catalunya. 

Actualment La Trifulga dels Fútils és una Companyia de teatre oberta i inclusiva formada per ciutadans lliures, actors professionals i persones diverses, tots ells amb una història de salut mental al darrere. 

“...algunes vegades sentim en els mitjans d’informació el nom trifulga referint-se a una baralla, és erroni. Una trifulga és sortir d’una situació complicada amb molt d’esforç i sacrifici. Vaig escollir aquest nom perquè resulta original i molta gent canvia la g per la c, així doncs farem acostumar el públic a dir les coses pel seu nom. El nom de fútils perquè els que formàvem el grup inicial érem uns atrotinats. Per a una companyia de teatre de malalts mentals el nom La Trifulga dels Fútils sona com que estem lluitant per sortir-nos del mal tràngol que suposa la malaltia, però que a l’hora estem dins un pou del qual es difícil sortir.”

Josep Voltà

actor i fundador de la Trifulga

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page